Ugrás a tartalomhoz

Contact: 0740 114 479 / E-mail: office@dualhome.ro

Ghid pentru alegerea covorului perfect

Ghid pentru alegerea covorului perfect

Ghid pentru alegerea covorului perfect

Selectarea covorului ideal poate reprezenta o sarcină complexă, deoarece există o multitudine de dimensiuni, stiluri și materiale disponibile. Nu este de mirare că oamenii pot renunța la această achiziție sau, chiar mai rău, pot face greșeala de a achiziționa un covor care nu se potrivește nici cu încăperea respectivă, nici cu stilul lor de viață.

Indiferent dacă doriți să amenajați un dormitor, un living sau un hol, este important să țineți cont de faptul că nu orice covor este adecvat pentru toate spațiile, și astfel, procesul de selecție poate deveni o provocare. Aspectele precum forma, materialul și textura trebuie luate în considerare cu atenție.

Cu scopul de a vă ajuta să navigați cu succes prin această provocare, datorită bogatei noastre experiențe, am elaborat un ghid pentru alegerea covorului perfect, indiferent dacă sunteți în proces de redecorare sau pur și simplu doriți să adăugați un covor nou în decorul existent.

1.Dimeniunea potrivită 

 
Covoare Mici
Marimi:
 • 50x80 cm
 • 70x100 cm
 • 100x200 cm
Covoare mici
Covoare Medii
Marimi:
 • 125x200 cm
 • 150x233 cm
 
 
 
 Covoare medii
 
 
Covoare Rotunde
Marimi
 •    80x80 cm
 • 100x100 cm
 •  120x120 cm
 •  150x150 cm
 •  200x200 cm
Covoare rotunde
Covoare tip rulou
 
 
Marimi:
 •  60x120 cm
 •  60x150 cm
 •  60x200 cm
 •  80x150 cm
 • 80x300 cm
 • 100x300 cm
 • 125x300 cm
Covoare la metru
Covoare cu forme diferite
Marimi:
 • 60x60 cm
 • 80x80 cm
 • 100x100 cm
 • 120x120 cm
 • 80x175 cm
 • 100x217 cm
 
Covor Frunza
Covoare mari
Marimi:
 • 170x250 cm
 • 150x300 cm
 • 200x300 cm
Covoare mari
Covoare extra mari
Marimi:
 • 250x350 cm
 • 300x400 cm
Covoare extra mari

2.Cum alegi forma covorului

Covoarele pot influența aspectul unei încăperi în funcție de dimensiuni, culoare, material și formă. Forma covorului, fie ea dreptunghiulară, pătrată sau rotundă, poate aduce diverse efecte în decorul interior.

Forma

Dreptunghiula

Oval

Tip Rulou

Abstracte

 Covor dreptunghiular

 Covor Oval

 Covor tip rulou

 Covor cu forme abstracte

 

 În camerele mari, toate formele de covoare sunt potrivite.

Covoarele tip rulou sau rectangulare sunt populare în bucătărie datorită versatilității lor, potrivindu-se în orice spațiu.

 Covor la metru

 

 

Cele rotunde adaugă o notă de delicatețe și sunt de obicei plasate în centrul încăperilor, dar trebuie evitate în spații alungite.

 

 

Covoarele cu forme variate, precum cele în formă de floare sau frunză, pot fi amplasate în diferite locuri din interior, în funcție de preferințele și necesitățile tale de decor. Iată câteva sugestii:

Covor Frunza Mov

Covor Vega Floare Rosu

 Covor Fluture Rosu

 

 

În zona de primire:

Un covor cu o formă interesantă poate fi plasat în zona de primire a casei tale, cum ar fi în holul de intrare sau în fața ușii principale. Aceasta poate crea o impresie plăcută pentru oaspeți încă de la intrare și poate adăuga un element de surpriză în decor.

 

În camera de zi: Covoarele cu forme neobișnuite pot fi utilizate ca elemente de accent în camera de zi. Poți să le așezi sub o masă de cafea sau în colțul unei camere pentru a atrage atenția și a adăuga un punct focal interesant în spațiu.

 

În dormitor: Dacă dorești să aduci un element deosebit în dormitor, poți alege un covor cu o formă inedită și să-l plasezi sub pat sau în dreptul zonei de relaxare, dacă există una.

 

În birou sau cameră de studiu: Covoarele cu forme creative pot fi integrate într-un birou sau într-o cameră de studiu pentru a adăuga o notă de originalitate în mediul de lucru.

 

În camera copiilor:

Covoarele cu forme distractive, precum cele în formă de animale sau jucării, sunt ideale pentru camera copiilor. Acestea pot aduce bucurie și creativitate în spațiul lor de joacă.

Covor metraj copii  Covor colorat copi

 

În general, amplasarea covoarelor cu forme variate depinde de preferințele personale și de atmosfera pe care dorești să o creezi în fiecare încăpere. Asigură-te că se integrează armonios în decorul general al camerei și că adaugă valoare estetică spațiului.

3.Cum alegem materialul potrivit?

Alegerea materialului potrivit pentru un covor este esențială pentru a asigura confortul, aspectul și durabilitatea acestuia. Iată câțiva factori cheie de luat în considerare atunci când alegi materialul potrivit pentru covorul tău:

 

Traficul în zonă:

 Unul dintre factorii principali în alegerea materialului covorului este nivelul de trafic pe care îl primește zona în care va fi plasat. Pentru zone cu trafic intens, cum ar fi holurile sau camerele de zi, este indicat să optezi pentru materiale rezistente la uzură, cum ar fi lână, nailon sau poliester. Pentru dormitoare sau zone cu trafic redus, poți alege materiale mai delicate și mai puțin rezistente la uzură.

Alergii și sensibilități:

 Dacă cineva din casă are alergii sau sensibilități, este important să alegi un covor cu material hipoalergenic și ușor de curățat, precum materialele sintetice, care nu retin praf și acarieni sau să optezi pentru covoare cu tehnologie avansată de filtrare a alergenilor.

Covoarele noastre sunt construite din materiale care nu retin praf, acarieni si alergeni.

Stil și design:

Materialul covorului poate influența aspectul general al încăperii.

Materialele naturale, precum lâna sau bumbacul, pot aduce o notă de căldură și textură, în timp ce materialele sintetice, cum ar fi nailonul sau poliesterul, pot oferi un aspect mai modern și mai lucios. Alege materialul care se potrivește cel mai bine cu stilul decorului tău.

Covoare din lână:

 

Ușurința în întreținere:

Gândește-te la cât de ușor este să cureți și să întreții covorul.

Materialele sintetice sunt de obicei mai ușor de curățat și întreținut decât cele naturale. De asemenea, poți opta pentru covoare tratate cu soluții rezistente la pete pentru o întreținere mai simplă.

Covoare din fibra sintetica:

 

Buget: Prețul poate varia semnificativ în funcție de materialul covorului.

Stabilește un buget și caută opțiuni care se încadrează în acesta, luând în considerare și costurile pe termen lung, cum ar fi întreținerea și înlocuirea.

Covoare la buget redus:

 

 

Covoare de lux:

 

 

 

În cele din urmă, alegerea materialului pentru covor depinde de preferințele personale, necesitățile specifice ale spațiului și bugetul disponibil.

Este important să faci o cercetare atentă și să iei în considerare toți acești factori pentru a alege materialul potrivit care să îndeplinească cerințele tale.

 1. Cum alegem culoarea potrivită ?

Pe lângă aspectul estetic și încadrarea vizuală a spațiului, covorul joacă și un rol important în evidențierea mobilierului și a decorului, în funcție de culoarea sa. Un covor luminos poate accentua impresia de spațiu mai mare, în timp ce un model întunecat are tendința de a atrage atenția asupra mobilierului din jur. Este benefic ca culorile dominante din covor să se regăsească și în mobilă sau în elementele de decor interior. Dacă mobilierul are nuanțe închise, poți opta pentru un covor în culori vii pentru a adăuga un contrast interesant. În cazul în care ai multe obiecte de decor, un covor într-o singură culoare poate contribui la menținerea unei atmosfere echilibrate, fără a încărca prea mult încăperea.

 

Cu toate acestea, atunci când alegi un covor nou, există și alte aspecte de luat în considerare. De exemplu, trebuie să te asiguri că dimensiunea covorului este potrivită pentru spațiul respectiv și că acesta este fabricat dintr-un material și o textură care corespund utilizării prevăzute. De asemenea, trebuie să iei în considerare întreținerea și curățarea covorului, mai ales dacă ai animale de companie sau copii mici în casă.

 

Înainte de achiziționarea unui covor, ar fi bine să ai în vedere toate aceste aspecte și să faci o selecție care să se potrivească atât cu preferințele tale estetice, cât și cu nevoile tale practice.

Ghid pentru alegerea covorului perfect.

Brand Dual Home

Vissza a blogba